Archief

Heb mijn site al een heel eind verder verbeterd sinds ik de nieuwe versie met Kirby CMS heb live gezet, dus daar ben ik erg blij mee. Ik heb zelfs al een tweetal plugins geschreven, eentje voor een photogrid met foto's uit Flickr obv combinaties van tags of een set ID. En een tweede plugin voor het ophalen van een setlist via de Setlist.fm API. Beide zijn bijvoorbeeld te zien in mijn bericht over het optreden van Amorphis in januari.

Bizar, al meer dan een half jaar geen concerten bezocht! Maar goed, de plugins. Ik ben erg tevreden met hoe dat werkt. Ik zal ze binnenkort als submodule in Git zetten, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Ook wil ik de Tumblr weergave op die manier gaan aanbieden.

Gevolg van die Setlist.fm plugin wel dat ik zo ongeveer alle oude blogposts mbt concerten na ben gelopen om overal de setlist bij te zetten. Ook wel leuk om dat allemaal weer eens te bekijken, was al best veel vergeten. En ook de nodige optredens gezien met bands in het voorprogramma die ik pas veel later ben gaan waarderen, zoals bij Mastodon bij Tool of Corrosion of Conformity bij Metallica.

Ik las overigens een artikel over Mastodon, die het nu ook zwaar hebben. Mastodon is a business and we have employees. We’re all out of work. And we had the option to apply for unemployment; we pay into it [through corporate unemployment taxes], [so we] might as well use it if it’s there because if I didn’t have it, I wouldn’t have any income at all." En dat is dan geen kleintje in het genre, dit gaat echt niet goed zo. Dat doet me eraan denken dan Anathema, die ook meerdere keren voorbij kwam in mijn concertverleden, an indefinite hiatus hebben aangekondigd vanwege Corona. Erg sneu allemaal.