Almost Famous

Ik heb dit jaar de nodige series en vooral films herbekeken. Ik weet niet precies wat het was, maar die lockdown zorgde ervoor dat ik behoefte had aan vertrouwd, fijn vermaak. Dat is inmiddels wat afgezwakt en ik kijk ook weer nieuw materiaal. Maar toch, af en toe heb ik zin in een fijne klassieker. Zo ook vanavond, dus ik koos voor Almost Famous. De extended versie dit keer, simpelweg omdat die het snelst beschikbaar was.

Totaal niet bij stil gestaan dat de film al 20 jaar oud is! Cameron Crowe on the 20th Anniversary of ‘Almost Famous’ The writer-director on interviewing rock legends for ‘Rolling Stone,’ screening the movie for Led Zeppelin, and why the film still resonates after two decades. En ja, dat doet ie. Nog steeds fijn. Nostalgie naar een tijdperk en scene waar je nooit bij bent geweest. Prettige soundtrack. En wanneer komt deze stijl nu weer eens terug in de mode?

Ook leuk, 15 Facts About Almost Famous for Its 20th Anniversary. Crowe flew the Salt Lake City-based Fugit —who was born nine years after the movie takes place— to Los Angeles. Fugit thought Led Zeppelin and Jethro Tull were solo artists, not bands, and at the time the only music he owned was a Chumbawamba CD. Ai!

IMDb

Almost Famous
2000-09-15

Experience it. Enjoy it. Just don't fall for it.

In 1973, 15-year-old William Miller's unabashed love of music and aspiration to become a rock journalist lands him an assignment from Rolling Stone magazine to interview and tour with the up-and-coming band, Stillwater.

  • Billy Crudup
  • Frances McDormand
  • Kate Hudson
  • Patrick Fugit
  • Jason Lee
  • Drama
  • Music