Treurnis

Niet heel slim, achtereenvolgens The Social Dilemma en Extinction: The Facts kijken, want ik zit nu gelijk in een depressie. Maaar wel allebei interessante docus. The Social Dilemma gaat over de invloed van social media, die onderhand toch wel een behoorlijke negatieve invloed blijkt te zijn. De Extinction docu is zo'n fijne samenvatting van allerlei dingen die je al wist, maar die zo achter elkaar behoorlijk naar blijken, en dan met de fijne voiceover van David Attenborough (die hopelijk onsterfelijk is, want 2020 is al zwaar genoeg).

Bekijk de trailers alhier

With an eighth of the planet’s species at risk of dying out, this documentary offered a stark look at the devastation that humans have wreaked, and are wreaking, on the natural world, aldus The Guardian.

The Social Dilemma, a new Netflix film, meets former tech executives and developers who helped build the online world – and think it’s causing serious harm, uit wederom The Guardian.

Zie ook dit artiel van Kottke.org over de gevolgen voor de Amerikaanse verkiezingen en de gevoeligheid voor samenzweringen die bij veel mensen is aangewakkerd door o.a. Facebook. Ik vrees dat dat niet binnen de grenzen van Amerika gebleven is..