Tenet

Ben tot mijn grote vreugd alweer af en toe in de bios te vinden de laatste tijd. Voor morgen gereserveerd voor Misbehaviour en ben zaterdagmiddag naar Tenet geweest. Daar heb ik echt wel naar uitgekeken, ik vind het werk van Christopher Nolan meestal wel de moeite waard. Vanwege Corona was de release al een paar keer uitgesteld, maar nu gelukkig dan toch in de bios te bewonderen.

Ik kan je helaas te veel over het plot niet vertellen, enerzijds omdat ik geen spoilers wil geven, maar anderzijds omdat ik misschien 70% begrepen heb. Haha! De IMDb vat het als volgt samen: Armed with only one word, Tenet, and fighting for the survival of the entire world, a Protagonist journeys through a twilight world of international espionage on a mission that will unfold in something beyond real time.

Supremely ambitious race against time makes for superb cinema, aldus de review in The Guardian. Go with it, and Christopher Nolan’s high-concept action romp will leave you ripping off your face mask for air, even as you wonder what it was all about. Ja, dat klopt dus wel. In ieder geval eentje om op het grote scherm te zien en gewoon over je heen te laten komen.