Beetje onduidelijke foto, maar ik vind het zo'n mooi beeld. Genomen ergens eind jaren 70, vermoedelijk in Hoorn, door mijn vader. Toen winters nog Winters waren. In beeld zie je mijn broer Tjerk (dit is vlak voor mijn geboorte vermoed ik) met onze tante Nell, de jongste zus van mijn vader.

Vorige week vrijdag werd ik door mijn moeder gebeld, dat zij was overleden. Onverwachts, op een totaal van maar liefst 10 kinderen, was zij net 65 jaar. En dus, in deze rare tijden van Corona, togen wij gisteren naar Schagen voor de crematie. Daar, en niet in Hoorn, omdat we dan met meer bijeen konden komen. Maar nog steeds alleen directe familie, voor de overigen was een livestream beschikbaar. Het was een mooie dienst, maar omdat we richting de 2e golf gaan, met oplevingen in Leiden én Hoorn, hielden we afstand.

Lieve tante Nell, ik zag je niet zo vaak meer, zo gaat dat vaak als de opa's en oma's eenmaal wegvallen en de (klein)kinders uitvliegen. Maar als we elkaar af en toe zagen, en soms via de WhatsApp, was het altijd lachen en gezellig kletsen. Dat zal ik zeer missen.

Neeltje Cornelia Valentijn
06-01-1955 - 10-09-2020