Zomer

Zoals een groot deel van Nederland, werk ik momenteel nog steeds thuis. Het is ondertussen al behoorlijk gewend. Donderdag ga ik overigens voor het eerst sinds 12 maart weer eens naar kantoor, voor een meeting. Zal wel vreemd aanvoelen, wel leuk om weer eens wat van de collega's in Het Echt te zien. De hittegolf lijkt gelukkig bijna afgerond, hoewel het nog steeds warm is, is het eindelijk wat minder heet. Was dinsdag overigens voor de 3e keer bij de tandarts, eindelijk mijn laatste zenuwbehandeling. De eerste was de week voor de lockdown.

De eerste keer nog bijzonder en een beetje eng, de aanpassingen aldaar voor Corona zijn ondertussen normaal geworden. Handen reinigen bij het binnenkomen, stoelen afgeplakt, ingepakt personeel, zo min mogelijk aanraken. Vreemd hoe snel zoiets 'normaal' wordt. Ik mis eigenlijk vooral nog de concerten, dat zit er voorlopig niet in. Sporten doe ik inmiddels vrij regelmatig thuis, dus de sportschool is ook uit mijn systeem. Ben onlangs wel weer eens naar de naar de bios geweest, je moet nu online een stoel reserveren en je zit een flink stuk van de andere bezoekers. Op zich erg prettig, maar ik vraag me wel af hoe lang het vol te houden is voor de bioscoop..

En dan zijn er zorgen over een mogelijke tweede golf van Corona, er zijn aardige wat stijgende lijnen gemeld. Meer landen code oranje, dan wel omdat het bij hen oploopt, dan wel dat ze ons liever niet over de vloer hebben vanwege de stijging. Lees bijv We Will Pay for Our Summer Vacations With Winter Lockdowns This was Europe’s chance to beat back coronavirus before winter comes. We’re wasting it. En er is nog zoveel wat we niet weten over dat virus..