Ik had dinsdag op woensdag Abby en Nora te logeren, zoals meestal een keertje tijdens de zomer- en de kerstvakantie. Omdat de meiden alweer wat ouder worden, zijn er ook meer uitjes mogelijk, dus dat is wel erg leuk. Dit keer heb ik ze meegenomen naar het Virtuorium. Hier in Leiden, dus we konden mooi te voet. Hier kun je met een Oculus VR bril samen of in groepsverband allerlei spellen spelen. Je staat overigens wel behoorlijk in het zicht, deels in de etalage van het pand in de Breestraat, maar dat was wel waardoor ik op het idee kwam, ik was er meerdere keren langs gefietst.

Ter introductie eerst een wandeling onder zee. Erg mooi gedaan en ik schrok behoorlijk toen ik naast me ineens een mega walvis zag. Daarna een aantal verschillende dingen geprobeerd, waarvan Elven Assassin met elkaar, wat wat mij betreft het leukst was. Je moet daarin een dorpje beschermen tegen aanvallende trollen, die doe je door vanaf een toren met pijl en boog te schieten.

Kreeg het er behoorlijk warm van iig en we waren ook aanzienlijk luider dan de bescheiden groep jongens die voor ons bezig waren. Haha! Minpuntje was dat we niet zelf een ander spel konden kiezen, daarvoor moest je er steeds iemand bij roepen. Verder was de bril ook aan de ruime kant voor Abby, hoewel ik van te voren had geinformeerd voor welke leeftijden het geschikt was. Maar goed, al met al erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Nu lekker nog een week vrij, maandag weer aan de slag. Thuis, dat wel. En het schijnt weer warm te worden. Wat is dat met Augustus de laatste jaren!