Geen Finland voor ons, dit jaar. Maar Duitsland is ook altijd mooi, en bij problemen zijn we nu makkelijker weer thuis. Ik word met de auto opgehaald, wat een luxe. Omdat we de komende 2 weken samen in de auto en de Bellvilla locaties verblijven, hebben we besloten minder streng om te gaan met de Corona maatregelen. We zijn allen voorzichtig en zullen dat uiteraard blijven, maar we laten de teugels een beetje vieren. Dus na al die maanden eindelijk weer een stevige knuffel! En dat nog wel op mama's verjaardag!

We doen rustig aan en arriveren rond de klok van 4 in Pömpsen, gemeente Bad Driburg. We hebben hier de komende week een prachtige woning om de omgeving te verkennen. Erg ruim, de foto's waren al mooi, maar doen em geen recht. En van alle luxe voorzien, niets meer aan doen. We doen boodschappen bij Lidl voor morgen, de eerste keer met mondkapje op. Dat is wel even wennen, het is best benauwd. Maar goed, alles went, ook dit. En we merken wel dat het afstand schept. 's Avonds lekker uit eten in Bad Driburg.

Zondag rustig aan. Het is warm, dus uitgebreid ontbijten op ons mooie terras. Daarna naar Höxter en klooster/paleis Corvey. Maandag naar Paderborn, waar we de Dom bekijken en de winkelstraat. Klassiek Duits, een lekkere currieworst voor de lunch. Zelfs hier -zoals overal in Duitsland- moeten we onze adresgegevens achterlaten, voor het geval er een uitbraak is. Winkelen is ook niet superfijn, naar binnen mondkapje op, buiten mondkapje direct weer af. Iedereen loopt hier dus met een kapje aan de arm of elleboog, om deze snel in te kunnen zetten.

Dinsdag wandelen in het Gräflicher Park in Bad Driburg. Ik krijg een student ticket met korting. Haha. Mooi, maar wandelroutes zijn niet bijzonder goed aangegeven en uiteindelijk is het een beetje saai. Daarna stadshart in, winkelstraat bekeken. Na de lunch naar uitkijkpunt Iburg, naamgever van het dorpje. Aanvankelijk niet te vinden, de satnav stuurt ons een woonwijk in. Na de nodige speltbochen en een fikse klimpartij later toch gevonden. De oorspronkelijke toren was uit 799 van de Saksen. Dit is een replica uit 1904. Na enig aarzelen toch de 18 meter beklommen en het mooie uitzicht bewonderd.

Woendag naar Kreismuseum Wewelsburg. Tentoonstelling over rol van SS in deze regio en de burcht (de enige nog intacte driehoekige burcht in Duitsland) in het bijzonder. In 1934 werd het gebouw door Himmler aangewezen als een centraal religieus oord waarin de heidense Germaanse elementen van het nazisme zouden worden verzameld en verder ontwikkeld. Wewelsburg zou, na een verbouwing van ongeveer 20 jaar, moeten gaan dienen als het nieuwe occulte centrum van de wereld nadat de nazi's de oorlog zouden hebben gewonnen. Erg interessant, helaas zijn maar een paar bordjes vertaald in het Engels, dus ik mis de nuance, zo goed is mijn Duits helaas niet.

Donderdag was het plan naar het Adlerpark met roofvogels te gaan, maar door snafu met de satnav kwamen we bij een vogelpark in dezelfde regio. Soort avifauna. Leuk, maar niet wat ik had gehoopt. Nou ja, de stappenteller is wel blij met me. Daarna naar standbeeld van Hermann (Arminius) buiten Detmold. Wel eerder op de foto gezien, maar in het echt erg indrukwekkend. Je mag er helaas niet op, de trappen zijn afgesloten vanwege Corona. Toch leuk om eens in het echt te zien. Het beeld is uit 1875 en huge!

Vandaag was onze laatste dag hier. Naar Paderborn voor Rubens tentoonstelling. Helaas blijkt ie net vandaag gesloten ivm bezoek door hooggeplaatste mensen. Staat helaas niet aangegeven, we horen het bij de VVV. Als fallback naar Heinz Nixdorf computermuseum. Dat blijkt onverwachts een bijzonder leuk museum te zijn. Wel erg groot, we hebben uiteindelijk niet alles kunnen bekijken. Veel oude computers (nostalgie!), maar bijv ook veel typemachines en mobiele telefoons. Omdat het zo groot is, zien we weinig mensen, maar als we het erop wagen de mondkapjes te laten vieren, worden we door de speakers direct aangesproken. Sorry! De tijdelijke tentoonstelling gaat over De Ruimte en de verschillende expedities.

Zojuist de koffer weer ingepakt, morgenochtend gaan we door naar Trittenheim in de Eiffel.

Foto's bekijken op Flickr