Mrs. America

Onlands de serie Mrs America uitgekeken. Had er aanvankelijk niet zoveel van verwacht, maar ik ben positief verrast. En wat een goeie rol van Cate Blanchett als de enge Phyllis Schlafly! Ik was vooraf niet bekend met de vrouw of haar rol in de geschiedenis van de vrouwenemancipatie, of eigenlijk haar rol in het tegenhouden ervan, maar die komt er niet best vanaf. Zie ook Cate Blanchett shines in 70s feminism drama van The Guardian.

Mrs. America is loosely based on and dramatizes the story of the movement to ratify the Equal Rights Amendment, and the unexpected backlash led by conservative activist Phyllis Schlafly, played by Blanchett. Through the eyes of the women of that era - both Schlafly and prominent second-wave feminists including Gloria Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Bella Abzug and Jill Ruckelshaus - the series explores how one of the toughest battlegrounds in the culture wars of the 1970s helped give rise to the Moral Majority and permanently shifted the American political landscape.