Kirby

Heb me onlangs voor werk verdiept in Kirby CMS. Ik moet zeggen, ik was best onder de indruk. Het is erg snel en super flexibel. Ook is er uitgebreide documentatie beschikbaar. Dus nu overweeg ik deze site te migreren. Ik gebruik nu Wordpress en dat heeft best een paar nadelen (performance, overhead, lelijke broncode).

Maar ik heb bijna 20 jaar aan geschiedenis staan, dat zou dan omgezet moeten worden. (Ik heb hiervoor wel al een eerste opzet gevonden overigens). En hoewel ik probeer zo min mogelijk plugins te gebruiken, zou ik mijn Flickr plugin erg missen. Maar misschien kan ik die ombouwen naar een Kirby plugin, ook een leuke uitdaging. Twijfel twijfel. Mijn hosting verloopt bovendien in november. Daar zou ik ook wel graag iets anders voor zoeken, waarbij een lichtere opzet wel weer meer mogelijkheden biedt. Misschien zelfs een statische site van maken en dan bij S3 hosten. Hm.

Er zijn -uiteraard- meer mensen die met deze migratie te maken hebben gehad. Zie bijv Choosing Between Kirby & WordPress van Jony.io en Why I Switched from WordPress to Kirby van Fabianmichael.de.

Ik hou je op de hoogte!