IF

En dan nu een post over intermittent fasting. Hipperdehip momenteel, maar ik deed het al jaren hoor, zo hip ben ik. Ik deed het echter alleen in het weekend, meestal van zaterdag op zondag een zgn 18/6. Dus zaterdagavond niets meer eten, zondag lekker uitslapen, keihard roeien en dan uitgebreid brunchen.

Omdat ik nu toch steeds thuiswerk, en dus vrij ben om mijn dag (en lunchpauze) te plannen hoe ik wil, ik daarnaast ook minder calorieën verbrand, en omdat ik gewoon benieuwd ben hoe het bevalt, ben ik het de laatste tijd dagelijks gaan doen. Ik doe nu een 16/8, dus vanaf ongeveer half 8 's avonds eet ik niet meer en dan eet ik pas weer de volgende dag rond half 12. Ik gebruik hiervoor sinds kort Zero Fasting app, als stok achter de deur om 's avonds echt niet meer te eten. En een beetje gamification is altijd leuk, kreeg onlangs nog een badge voor 10 dagen achter elkaar mijn doel bereikt.

Ik ga nog even door zo, ik voel me er erg prettig bij. En je leert beter naar je lichaam luisteren. Ik ben doorgaans best geconditioneerd om op bepaalde tijden te gaan eten, half 9 ontbijt, halverwege de ochtend iets snaaien, half 1 lunch, rond half 7 koken voor het avondeten, 8u een kopje thee (met iets erbij). Nu luister ik beter en eet ik als ik trek cq honger heb. Ook merk ik door het langere vasten beter welke maaltijden echt als brandstof kunnen dienen (hallo eiwitten!) en welke toch meer voor de show zijn.

Relevante berichten..