Er is wel één voordeel van dat hele Corona gebeuren, in allerlei landen hebben De Mensen het fietsen omarmt. In verschillende grote steden worden nieuwe fietspaden geopend. Op bepaalde plekken worden zelfs auto's geweerd, zodat voetgangers en fietsers met gepaste ruimte kunnen bewegen. Ben benieuwd of dit doorzet, of dat de macht van de autobestuurder toch de overhand krijgt als de wereld weer wat meer naar de oude situatie teruggaat.

The Post-Pandemic Style
After deadly outbreaks, architects transform the places we live and work. This time won’t be different.
Rome omarmt de fiets en gaat op de Amsterdamse toer
Romeinen vinden fietsen zwaar, gevaarlijk, langzaam en onhandig. Maar ze zullen eraan moeten geloven. Het stadsbestuur van Rome grijpt de coronacrisis aan om ruim baan te maken voor de tweewieler.
Paris To Create 650 Kilometers Of Post-Lockdown Cycleways
Deze Nijmegenaar krijgt 300 miljoen euro los voor fietspaden in heel Parijs
Stein van Oosteren uit Nijmegen heeft het voor elkaar gekregen dat de Franse overheid 300 miljoen euro heeft uitgetrokken voor het aanleggen van fietspaden in Parijs. 'Ik ben ontzettend trots en gelukkig dat dit gelukt is.'
Cycling 'explosion': coronavirus fuels surge in US bike ridership
It’s fun, freeing, socially distant and good for you – no wonder bicycle usage has soared across the US
Coronavirus pandemic gives cyclists more road in Berlin
Berlin is quickly revamping its streets amid the coronavirus crisis in hopes of creating more and safer spaces for cyclists and pedestrians. But Germany is car country, and not everyone is happy.