Corona update

Er wordt steeds meer duidelijk over het virus, maar er is nog veel onduidelijk. Is het nou wel of niet al gemuteerd en als je het hebt gehad, ben je dan beschermd door resistentie? Zijn de risico's buiten echt zoveel kleiner, en wat is nou de rol van kinderen in het hele verhaal.

Ik vind The Financial Times momenteel een goeie bron, vooral hun overzicht van de cijfers. Ook interessant deze week vond ik The Risks - Know Them - Avoid Them. As states reopen, and we give the virus more fuel, all bets are off. I understand the reasons for reopening the economy, but I've said before, if you don't solve the biology, the economy won't recover.

En dan zijn er nog de mensen die het echt niet meer trekken of de noodzaak van het hele gebeuren niet zo inzien. Vooral in de VS heeft dat geleid tot demonstraties voor heropening, onlangs was dat ook hier in Nederland. Gelukkig maar een klein groepje mensen, maar toch. Waar moet dat heen als dit nog vele maanden gaat duren, eventueel met een terugval naar strengere lockdown?

Het headerbeeld is trouwens een foto van de dam, waar De Koning dit jaar tijdens de herdenking van 4 mei sprak zonder aanwezig publiek. Ook de feestelijkheden van 5 mei en Koningsdag waren dit jaar anders dan normaal.

Eerder vanavond was er weer een persconferentie met de update vanuit de regering:

Maandag gaan de basisscholen weer open en zal de algehele versoepeling verder ingezet worden. Mondkapjes worden dan eindelijk verplicht in het OV. Daarna zullen de musea, bioscopen en horeca weer open gaan. En dan 2 weken wachten, kijken hoe het allemaal uitpakt. Vanaf 2 juni kunnen we trouwens weer gedeeltelijk op kantoor werken, voor wie dat wil. Ik werk voorlopig nog wel thuis, het bevalt me eigenlijk wel goed, lekker mijn eigen schema bepalen. Later zien we wel weer.

Foto's bekijken op Flickr