Alle liveshows en tours zijn inmiddels afgelast. Veel bands komen hierdoor in de problemen, er zijn dan ook de nodige acties online om je favoriete band te steunen. Katatonia bijvoorbeeld heeft net een nieuwe plaat uit, de geplande tour is om duidelijke reden afgezegd. Als alternatief zendt de band zaterdag een livestream uit. Voor maar 10 euro kun je vanaf 20u anderhalf uur genieten en voor dat bedrag kun je nog een hele maand de opname terugkijken. Goeie deal, ik schuif aan. Maar toch, met z'n allen in een zweterige zaal is wel een andere ervaring. Ik ben benieuwd wanneer we er weer staan, en alle gedachten aan een virus even los kunnen laten.

Verder zijn er momenteel ook veel bands die oude opnamen van stal halen, of fans die nog dingen hadden liggen en dat onder de aandacht brengen. Metallica (die niet snel in geldproblemen zal komen) plaatst zelfs elke maandag iets online, onder de noemer #MetallicaMondays. Chique. Zie verder bijvoorbeeld deze twee classics (beide via brooklynvegan.com):

Slayer in 1986

Danzig in 1988