Leftovers

Ik heb gisteren eindelijk The Leftovers uitgekeken. Deze serie van HBO (2014-1017) is volgens veel mensen een classic, maar ik was er nog niet eerder aan toegekomen. Ik was er een tijdje terug al mee begonnen, maar het eerste seizoen is best heftig. En aangezien de serie zich afspeelt in een toekomst waarin 2% van de bevolking verdwenen is, vond ik het iets te deprimerend om tijdens Corona verder te kijken.

Maar uiteindelijk toch aan seizoen 2 begonnen. De toon is anders, lichter, maar ik was nog steeds geïntrigeerd, dus toch S02 en S03 in rap tempo er doorheen gejast. Achteraf kan ik zeggen, erg goed! En fijn dat het een mooi afgerond geheel was. Door Het Grote Mysterie vreesde ik een vaag eind met allemaal vragen, maar dat was gelukkig niet zo. Een aanrader dus inderdaad.

De beste serie die niemand zag - VPRO.nl
The Leftovers: briljant, vanaf aflevering 4 - NRC.nl
Absurdistische werkelijkheid in The Leftovers - Volksrant.nl