We beginnen het jaar op de juiste voet. Gisteravond naar een uitverkocht 013 (3000 mensen!) voor het concert van Amorphis en Dimmu Borgir. Ik had wel een stukje willen zien van opener Wolves in the Throne Room, maar ze waren helaas net klaar toen wij de zaal inkwamen. Volgende keer beter. We kwamen voor Amorphis, dus via de gang een flink stuk door gelopen en een mooie plek kunnen claimen. En wat een feestje, lekker veel oudjes (Black Winter Day!) en maar liefst 4 nummers van het meest recente (geweldige) album Queen of Time. Niets meer aan doen!

Vervolgens Dimmu Borgir. Ik ben de band na Enthrone Darkness Triumphant ietwat uit het oog verloren, het werd me wat te bombastisch. Ik zag ze eerder eind jaren 90 in de Melkweg en een aantal maal op Graspop, leuk om na al die tijd weer eens te zien. En het blijkt een leuke show, we blijven langer hangen dan van te voren afgesproken. Maar dan moeten we toch echt weg, de trein roept. Het is een prachtzaal dat 013, maar de aansluiting met Leiden is niet optimaal.

Helemaal niet als blijkt dat onze trein vervolgens is uitgevallen en we een half uur moeten wachten. Dan hadden we nog wel kunnen blijven tot toegift Mourning Palace, damn! Later missen we ook nog onze aansluiting en nemen we dan maar een taxi van HS naar Leiden. Nou ja, het wordt alsnog een latertje, maar zo de moeite waard!

Reviews nmth.nl, brothersinraw.com en grimmgent.com

Amorphis in Poppodium 013 (Tilburg) op 25-01-2020:

 • The Bee
 • Heart of the Giant
 • Bad Blood
 • Silver Bride
 • The Four Wise Ones
 • Thousand Lakes
 • Into Hiding
 • Against Widows
 • Sampo
 • Wrong Direction
 • The Golden Elk
 • Sign From the North Side
 • House of Sleep
 • Black Winter Day
 • Eläkeläiset - Vaivaistalossa

Dimmu Borgir in Poppodium 013 (Tilburg) op 25-01-2020:

 • The Unveiling
 • Interdimensional Summit
 • The Chosen Legacy
 • The Serpentine Offering
 • Gateways
 • Dimmu Borgir
 • Puritania
 • Ætheric
 • Council of Wolves and Snakes
 • Kings of the Carnival Creation
 • Progenies of the Great Apocalypse
 • Mourning Palace
 • Rite of Passage

Foto's bekijken op Flickr