Staan of zitten

Zondag een sta/zit bureau gekocht bij IKEA, vandaag is mijn eerste thuiswerkdag. Ik las dat je dit rustig moet opbouwen, dus ik ga straks weer even zitten. Maar tot nu toe bevalt het me goed. Eens kijken of we die Aan Zee ook kunnen gaan gebruiken.

Weg met die bureaustoel, het sta-bureau rukt op
Niet meer de hele dag op je stoel hangen, maar rechtop staan achter een in hoogte verstelbare tafel. In steeds meer kantoren rukt het sta-bureau op. Hebben we er echt iets aan of is staand werken vooral een hype?
5 Voordelen van werken aan een zit-sta bureau
Als je staat heeft de wervelkolom een betere en natuurlijkere houding ten opzichte van zitten. Het zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug, waardoor staand werken voor mensen met rugklachten als prettig wordt ervaren.
Geconcentreerd werken aan een zit sta bureau
Afwisselen. Wissel de houding gedurende de dag af. Ga niet de hele dag zitten of staan, maar zorg dat je een ritme ontwikkeld. Ik wissel vaak per uur of per 1,5 uur. Dat bevalt erg goed.