Punt org

Toen ik in 2001 een domeinnaam zocht, was een .nl niet mogelijk zonder KvK nummer. Dus ik koos voor een .org domein. Misschien initieel iets duurder, maar ach. Dat heeft al die jaren goed gedraaid. Tot ik gisteren op MetaFilter las dat het beheer van .org domeinen is verkocht aan een commerciële club, voorheen was dat namelijk een non-profit stichting. Voor meer info, zie ICANN races towards regulatory capture: the great .ORG heist. De verwachting is dat de prijzen flink zullen stijgen, mogelijk zijn er nog meer negatieve gevolgen, ook voor bestaande registrars. Nou zal het voor mij zo'n storm niet lopen, ik heb geen heel commerciële domeinnaam, maar toch, het zit me niet lekker.

Liefst wil ik Mirt.he, maar het .he topdomein bestaat helaas (nog) niet. Ik aas al een tijdje op Mirthe.nl, maar die is al geclaimd en staat te koop. Die heb ik eerder vandaag gemaild, wat dat zou moeten kosten. De houder is bereid de domeinnaam aan u over te dragen tegen het eenmalige bedrag van EUR 4.863,- excl. BTW. [..] Het is ook mogelijk om de domeinnaam te huren. De huurprijs bedraagt EUR 61,- excl. BTW per maand. Pff. Ja, laat dan maar. Ik heb nu mival.nl geclaimd bij mijndomein.nl. Eens kijken wat ik hiermee zal doen, ik laat em voor nu wel even redirecten naar mijn .org domein. Zie net dat ik deze net tot november 2022 heb verlengd, dus ik kan iig -hopelijk- nog even vooruit. Kapitalisme, bah!