Nostalgie

Via een thread op MetaFilter zat ik dat Archive.org nu nog meer games uit het oude MS-DOS tijdperk bevat. Ja, ik ben oud, dus dat is nostalgie voor mij. Favoriet is toch wel Sid Meiers Colonization, hij van Civilization, maar deze heb ik nog vaker gespeeld. Uit 1994 alweer. Pff.

Veel klassiekers trouwens op deze site, heerlijk. Crystal Caves, Jill of the Jungle, natuurlijk de quests (kings quest, police quest, etc), Commander Keen, Duke Nukem, Settlers, Prince of Persia, Doom, Wolvenstein.. Mijn geheugen laat me verder even in de steek, tijdens het tandenpoetsen of op de fiets morgen schieten me er vast wel weer andere te boven.

Dat waren andere tijden. Floppydisks uitwisselen met klasgenootjes, soms kreeg je demoversies bij tijdschriften. Het waren iig veel kleinere kringen, je was blij met wat er voorbij kwam en speelde dat tot er iets anders beschikbaar was. Wat zijn we dan nu verwend, met Steam, maar ook bijv Spotify en Netflix voor de andere media. Vermaak direct tot je beschikking. Ik weet niet of dat perse beter is. #getoffmylawn