Vanochtend eerst naar Little Petra, an archaeological site located north of Petra and the town of Wadi Musa in the Ma'an Governorate of Jordan. Like Petra, it is a Nabataean site, with buildings carved into the walls of the sandstone canyons. Uiteraard weer erg mooi, maar, na die van gisteren, ietwat underwhelming.

Daarna door naar alweer zo'n hoogtepunt van de reis, de trip naar Wadi Rum voor de jeeptocht (gaaf!) en overnachting in de woestijn. Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. Het is met zo'n 720 vierkante kilometer de grootste wadi in Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. De jeeptocht duurt ongeveer 4 uur. Onze groep van 24 mensen zal over 4 jeeps verdeeld worden, gelukkig zat in in de snelste! We stoppen een aantal keer, oa om rotsen te beklimmen voor het prachtige uitzicht en daarna via de duin naar beneden te rennen.

Bij aankomst bijna tijd voor zonsondergang, die we hoger in de rotsen met de groep beleven. Wat is dit mooi! Vanavond zullen we uitgebreid eten, onze maaltijd is sinds vanmiddag al in de grond bereid op kolen en wordt met een jeep op spectaculaire wijze uit de grond getrokken. Na afloop afwisselend bij het kampvuur gezeten en verder de woestijn in getrokken voor een betere blik op de maan en sterren. Zo heb je ze bij ons niet. Slapen is lastig, buiten is het wel wat afgekoeld (niet zoveel als verwacht, het is volgens mij niet onder de 15 gr gekomen), maar in de tent helaas nog bloedheet. Maar wat een ervaring!

Foto's bekijken op Flickr