Jordanië

Zo, hier was ik aan toe.. vakantie! Met de trein van 12:15 naar Schiphol, ruim op tijd, maar je weet nooit. Bij het afgeven van de bagage een plek bij de nooduitgang gekregen, met meer beenruimte, fijn. Snel door security. Bizar snel. Bij de gate iemand van een andere groepsreis getroffen en staan kletsen. Er blijken minstens 4 groepen aan boord te zijn. Na een gatewisseling de Sawadee groep gespot en aangesloten. We doen een voorstelrondje, maar ik vrees dat ik het merendeel van de namen vrij snel alweer vergeten ben. Komt vast goed. 

We zouden half 4 vliegen uur, maar uiteindelijk pas half 5 vertrokken. Ik had gehoopt op een vroege avondmaaltijd, maar het blijft bij een matig broodje. Rond 10 uur geland op de luchthaven bij hoofdstad Amman. Opgewacht door Engelssprekende tussenpersoon, die ons vraagt de paspoorten afgegeven voor het groepsvisum. Eek! Klok een uur verder gezet, bagage van de band gehaald. Hier treffen we reisleider Ferdy, hij komt uit Jordanië maar heeft in Nederland gewoond en spreekt goed Nederlands. Hij zal ons deze hele reis begeleiden. Daarna allen naar de pinautomaat en het toilet.

Vervolgens de bus in, we zullen hier gedurende de week mee reizen, wifi en airco, erg prettig. Door donker Jordanië naar ons hotel in Madaba. Ik deel een kamer met Marion. Een aantal mensen gesproken, volgens mij is het wel een leuke groep. En Jordanië.. ik ben benieuwd! De uitzichten vanuit de bus waren al erg indrukwekkend. En de warmte. Hoewel zo laat op de avond lekker koel, maar je voelt dat het morgen warm gaat worden. Om 5 uur is de oproep tot gebed, ben benieuwd of ik er doorheen zal slapen.