Vroeg op vandaag, we zijn 8u op pad. Eerst ontbijt in het hotel. Korte nacht, heb weinig trek. In de 19de-eeuwse oosters-orthodoxe Sint Joriskerk bekijken we de 6de-eeuwse vloermozaïek die een kaart van Palestina voorstelt met aanduiding van de Jordaan, de Dode Zee en een deel van de Nijldelta. Een grondplan onder meer van Jeruzalem en Jericho is ook afgebeeld. De introductie door onze gids Ferdy is fijn, binnen is het druk en de context is wel nodig. 

Het is nog lekker weer nu, maar je voelt dat het warm wordt straks. Wel andere hitte dan bij ons, droog. In de bus. We vervolgen met een uitgebreide wandeling door Jerash, beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. De stad was een van de Dekapolissteden. Het is thans een uitgebreide archeologische site. Een groot deel van de oude stad bevindt zich onder de huidige bebouwing en is dus lastig op te graven.

Erg mooi, maar wat is het warm zo in het onbeschutte gebied. We zijn dus toe aan de lunch, lopend buffet bij Artemis. Gevoed, gehydrateerd en uitgerust bezichtigen we daarna de citadel van Amman en maken een wandeling door downtown: markt en winkels. We trekken de nodige aandacht, maar leuk om te zien. Avondeten bij Bawabit Madaba Restaurant met een prettig koel dakterras. Heerlijk voorgerecht met hummus en salade. Hoofdgerecht was lekker maar een beetje onelegant, met gegrild vlees in een wrap.

Foto's bekijken op Flickr