Best aardig geslapen, ondanks de enorme kakkerlak die we spotten in de badkamer voor we het licht uitdoen. Brr. Iets langer geslapen dan gisteren, half 9 moeten we met onze koffers de bus in. Badkleding in handbagage voor de tussenstop in Dode Zee later vandaag. Maar na het ontbijt eerst naar Mount Nebo, an elevated ridge of the Abarim in Jordan, approximately 710 metres (2,330 ft) above sea level. It is mentioned in the Hebrew Bible as the place where Moses was granted a view of the Promised Land. Naast prachtig uitzicht, hier weer een mooie mozaiek in het kerkgebouw.

Daarna met bus naar het resort bij de Dode Zee. We verkleden ons en na een flinke laag zonnebrandcrème gaan we voorzichtig te water. Wat een vreemd idee, je wordt tegengewerkt door het ontzettend zoute water. En natuurlijk krijg ik water in mijn ogen, best pijnlijk. Gelukkig is het met een flesje zoetwater snel gespoeld. Na nog even dobberen, kunnen we gebruik maken van het zwembad. Vervolgens douchen en lunchen (nog maar eens een lopend buffet) en dan de bus weer in. Helaas moeten we omrijden richting Amman om de snelweg te kunnen pakken, op de scenic route is een brug ingestort. 

We zitten vanmiddag ruim 3u in de bus. Gelukkig met wifi, dus nu tijd om een WhatsApp groep aan te maken voor het uitwisselen van foto's. Die zullen de komende dagen blijven binnen stromen. We stoppen onderweg bij Shobak castleHet kasteel werd in 1115 gebouwd toen Boudewijn I van Jeruzalem op expeditie was in het gebied. Gedurende deze periode veroverde hij Aqaba bij de Rode Zee, in 1116. Ferdy vertelt ons hier de geschiedenis van het bouwwerk, maar toont ons ook hoe de Bedoeïenen zeep maken van een plantje wat op de muur groeit. Ben erg blij met onze 'native' gids! Vanavond is verder de optionele excursie 'eten bij locals'. Ik sla deze even over, kan ik mooi het teveel aan prikkels verwerken. Lekker met e-reader in de wind gezeten op het terrasje voor het hotel. 

Foto's bekijken op Flickr