Ik ben vroeg wakker na de nacht in de woestijn, een uur of 5 al. Nog blijven liggen, rond half 7 stukje de woestijn in met kamergenoten Marion en Ilze voor prachtig uitzicht bij wederom ander licht. Filmpje gemaakt voor het thuisfront. Ontbijt wordt voor ons gemaakt, we eten wederom in de grote tent. Voor wie dat wil is het nu tijd voor de tocht met dromedaris, ik sla over, denk niet dat dit goed is voor mijn rugproblemen. Dus lekker met de jeep naar het pickup point, waar we in de schaduw met een drankje op de rest wacht. Ondertussen is 'onze' bus ook weer teruggekeerd en na een controle van de bagage gaan we weer op pad.

Nu richting Aqaba, een badplaats in het zuiden. Akaba of Aqaba is een stad in Zuidwest-Jordanië en de enige havenstad van het land. De stad grenst aan het Israëlische Eilat. Akaba en Eilat bevinden zich aan het uiterste noorden van de Golf van Akaba die deel uitmaakt van de Rode Zee. In 2009 had de stad ongeveer 103.100 inwoners. De middag hebben we vrij en kunnen we in kleinere groepen de stad bekijken of naar het zwembad bij een resort in de buurt. Omdat we morgen ook al gaan zwemmen, kies ik voor de eerste optie.

Eerst bij Lebnani (een soort fastfood restaurant) genieten van een wrap met kip en een heerlijk drankje van banaan, melk en crushed ice. Die wil ik thuis ook! Vervolgens een wandeling langs de winkeltjes en geëindigd bij een barretje aan de boulevard. Hier zien we ook meteen waarom Ferdy het heeft afgeraden in zee te gaan zwemmen. Een westers meisje die dat wel doet heeft gelijk alle ogen van het strand op zich gericht en wordt al snel omringd door een grote groep heren. Nog even in het hotel bijgekomen in de airco (het is hier heter dan tot nu toe elders tijdens deze reis, en dat zegt wat!)

's Avonds treffen we elkaar in de lobby en gaan we met gids Ferdy op stap door het centrum. Erg gezellig, pas na zonsondergang komt het hier echt tot leven. Ferdy toont ons allerlei typische winkels (noten, kruiden) en er wordt gretig ingeslagen. We sluiten de avond af met een gezamenlijke maaltijd bij Suzana Restaurant & Bar.

Foto's bekijken op Flickr