Vandaag eindelijk wat verkoeling, tijd voor een bootreis van 4u over de zee. We varen langs de kust en zien in de verte Egypte en Eilat liggen. Er is 2x gelegenheid tot zwemmen of snorkelen en er wordt een barbecue geserveerd. Hier was ik wel aan toe, lekker in de wind genieten van het prachtige uitzicht. De muziekkeus van de kapitein (wisseling van Jordanese muziek en eigen covers van 'onze' top-40 meuk) zorgt voor een bijzondere sfeer. Helaas moeten we na afloop teruglopen naar het hotel en is alle frisheid al snel weer verdwenen.

En dan komt nu het eind van de reis alweer in zicht. Een flinke rit (ongeveer 5 uur) in de bus terug naar Amman, zodat we morgenochtend met het vliegtuig naar Amsterdam kunnen. We komen laat aan in het hotel. Er is een bruiloft aan de gang, wij staan er vrij sjofel bij, met zeezout in het haar en opgedroogde kleren. Haha! Laten we de fotograaf maar ontwijken. Ferdy had vanuit de bus al eten voor ons laten bezorgen, daarna overtuigen we de concierge ervan om het zwembad nog een uurtje voor ons open te houden. Wat is zwemmen nu fijn!

Het hotel was ooit mooie grandeur maar is nu ernstig vervallen, wat helaas eigenlijk wel voor heel Jordanië geldt. Ooit rijk, maar door het gebrek aan olie één van de armere landen in het Midden-Oosten. Maar wat een vriendelijke mensen en wat een prachtige plekken. Deze reis was absoluut de moeite waard en ook mijn zorgen over het reizen met een groep onbekenden waren achteraf totaal niet nodig. Wat een ontzettend bijzondere ervaring!

Foto's bekijken op Flickr