Ik wilde ze al zo lang zien, Fields Of The Nephilim.. Eén keer gebeurde het bijna, helemaal in winters Helsinki. Maar het concert werd uitgesteld. Het werd alsnog een leuk snoepreisje, maar uiteindelijk had ik ze nog niet live gezien. Nu dan eindelijk, in de uitverkochte Cacaofabriek!

Fields Of The Nephilim geldt als één van de grondleggers van de gothic rock, samen met bands als Sisters Of Mercy en The Mission. [..] Optredens blijven zeer zeldzaam. En dat is dan ook de reden waarom we zo ontzettend blij en trots zijn dat de band nu voor een exclusieve West Europa clubshow naar de Cacaofabriek komt!

Ik heb de trein genomen naar Helmond en kan terug mee rijden met de auto. Na een fijne avondmaaltijd zijn we wat vroeg bij de zaal, maar dat is vandaag geen probleem. Een uitgelezen gelegenheid om eens fijn mensen te kijken, de goths hebben nogal wat moeite gaan voor hun outfits. Mooi om te zien! Het optreden zelf.. alles wat ik ervan verwacht & gehoopt had, wat een feestje! Lekker veel klassiekers gespeeld, hard meezingen. Heerlijk!

Mijn foto's van het optreden zijn helaas heel mistig (lang leve de rookmachine), maar bij de review op Lords of Metal staan mooie shots, en ook op YouTube staan een aantal goeie opnames. Voor het gespeelde, zie, uiteraard, Setlist.fm.

Fields of the Nephilim in De Cacaofabriek (Helmond) op 10-08-2019:

 • Intro (The Harmonica Man)
 • Preacher Man
 • Endemoniada
 • Love Under Will
 • Dawnrazor
 • Moonchild
 • The Watchman
 • For Her Light
 • At the Gates of Silent Memory
 • Mourning Sun
 • Prophecy
 • Last Exit for the Lost

Foto's bekijken op Flickr