Thrones

Tijd vliegt, nog maar 1 aflevering te gaan van de serie Game of Thrones. Heb even teruggezocht wanneer ik het er voor het eerst over had, dat is alweer in 2010 geweest. Ik had de boeken al gelezen en was benieuwd naar de serie. Fantasy werd toen nog niet echt serieus genomen op televisie, dus mijn verwachtingen waren redelijk laag. Dat is gelukkig goed uitgepakt. Bakken met geld is er tegenaan gesmeten en het werd een internationaal succes.

En toch wringt er iets. De latere seizoenen zijn, zeker nu ik terug kijk, absoluut minder dan de vroege. Eigenlijk sinds de boeken zijn ingehaald. Op Scientific American wordt dit nader verklaard (It's not just bad storytelling—it’s because the storytelling style changed from sociological to psychological).

Maar toch, ook deze laatste aflevering zal ongetwijfeld weer voor wat heerlijk escapisme zorgen. En dan voor de laatste keer de aflevering analyseren bij MetaFilter Fanfare. Binnenkort de boeken maar weer eens herlezen. Hopelijk kan ik dan gelijk door met het 6e deel, als meneer Martin een beetje opschiet. Ha!