PhpGedView

Kreeg een melding van Wordpress, dat de upgrade niet kon worden uitgevoerd voordat de PHP op mijn server bijgewerkt werd. Dus ik heb deze via cPanel van mijn host geupgrade van 5 nogiets naar 7. Maar.. totaal niet bij stil gestaan dat daardoor oudere code, die ik ook draai op dit domein, niet meer zou werken. Het meeste kon inmiddels weg, of was relatief eenvoudig te herstellen.

Helaas was dat niet het geval bij de familie stamboom die draaide via PhpGedView. Ik heb nog geprobeerd een nieuwere versie te installeren, maar die gaf aan dat de database corrupt was. Eek! Gelukkig kon ik via een omweg het GEDCOM bestand (de genealogie info) exporteren.

Na enig wikken en wegen heb ik deze vervolgens geïmporteerd in Geneanet. Dat lijkt goed te draaien, alleen de foto's ontbreken nog. Die heb ik gelukkig wel allemaal, ze moeten alleen opnieuw gekoppeld worden. Voordeel wel is dat het nu een stuk minder gevoelig is voor actie (of gebrek daaraan) mijnerzijds. Dus ben je familie en wil je graag toegang om informatie te wijzigen of toe te voegen, laat het me weten, dan voeg ik je toe.