Bijna 11 jaar geleden in mei 2008 speelde Madrugada, één van de grootste Noorse rockbands aller tijden, hun laatste show in Paradiso. Ik was er toen bij. Ter ere van het 20-jarig jubileum van debuutalbum ‘Industrial Silence’ uit 1999 zou er dit jaar een Europese tournee volgen.

Dus toen er ook in Amsterdam een show werd aangekondigd, heb ik direct kaartjes gekocht. Mazzel gehad, want het was bizar snel uitverkocht. Ik zag zanger Sivert Høyem in tussenliggende jaren meerdere keren solo, maar nu dus weer vergezeld door oud-bandleden Frode Jacobsen en Jon Lauvland Pettersen, en bij dit optreden met de nadruk op dit geweldige album. Heel bijzonder, en hopelijk niet de laatste keer in deze formatie.

Madrugada in Paradiso Grote Zaal (Amsterdam) op 24-02-2019:

 • Vocal
 • Belladonna
 • Higher
 • Sirens
 • Shine
 • This Old House
 • Strange Colour Blue
 • Salt
 • Norwegian Hammerworks Corp.
 • Beautyproof
 • Quite Emotional
 • Terraplane
 • Electric
 • Black Mambo
 • Hands Up - I Love You
 • Only When You're Gone
 • What's on Your Mind?
 • Majesty
 • The Kids Are on High Street
 • World Leader Pretend
 • Valley of Deception

Foto's bekijken op Flickr