Padman

Zojuist de film Padman gekeken. Zoals iemand op Letterboxd schreef: Damn, this film is cheesy as fuck but CUTE AS HELL.

De film vertelt het verhaal van de vindingrijke entrepreneur Arunachalam Muruganantham. Hij had nog nooit nagedacht over ongesteldheid. Totdat hij de smerige doeken zag waar zijn jonge echtgenote elke maand mee in de weer was. Maar maandverband was veel te duur, legde zijn vrouw uit. Als ze dat zou kopen, zou ze nog maar de helft van de melk kunnen betalen. Zijn vrouw is dan ook zijn inspiratiebron om van maandverband-hygiëne een prioriteit te maken in India. Uiteindelijk leiden zijn innovatieve ideeën tot een internationaal concept: De "sanitary pad disposal machine".

Dit is wereldwijd zo'n enorm probleem, en ook van grote invloed op de toegang tot onderwijs voor meisjes. Ik heb al eens eerder geld gegeven aan een doel wat zich hiermee bezighoudt, maar dat kan best nog wel een keer. Bijv via planinternational.nl of een andere organisatie.