Tool

Er zijn maar weinig bands voor wie ik een grote zaal wil trotseren, Tool is er zo eentje. Dus toen ik woensdagavond op Twitter las over een serie optredens die de band volgend jaar zomer zal gaan geven, heb ik snel mijn netwerk gepolst. De voorverkoop was donderdag al! Exact 10:00 zat ik klaar, ingelogd op Ticketmaster, 10:05 had ik 3 staplaatsen. :-D

Ondertussen via WhatsApp overlegd met een vriend die een paar minuten later was en inmiddels in een flinke wachtrij stond. Dat overkwam meer mensen las ik op Twitter, ik was echt net op tijd. Het concert bleek later binnen enkele minuten uitverkocht. Phew!

Kan niet wachten, ik zal Tool al 3x eerder en dat was elke keer geweldig, vooral de allereerste keer in Paradiso (in 1997, wauw dat is al 20 jaar geleden!) zal me altijd bij blijven. Er gaan overigens al eeuwen geruchten dat het nieuwe album (de vorige, 10,000 Days, is alweer van 2006) nu toch echt binnenkort gaat uitkomen. Ik neem aan dat dat dan voor deze Europese tournee toch wel het geval zal zijn.

Tool
Fear Inoculum

  • 2019
  • progressive metal
  • progressive rock
  • metal
  • 2010s