Wilde ze al langer zien, gisteravond was het eindelijk zover, het optreden van Ierse band Primordial in 013 in Tilburg. Twee voorprogramma's op deze Heathen Crusade tour. We arriveerden tijdens het optreden van het Finse Moonsorrow. De zanger was jarig, we hebben voor hem gezongen, hetgeen zijn evil uitstraling enigszins teniet deed. Primordial zelf was erg goed! Natuurlijk een aantal nummers van de net verschenen plaat Exile Amongst The Ruins gespeeld, maar gelukkig ook de nodige oudjes.

Primordial in Jupiler Zaal @Poppodium 013 (Tilburg) op 13-04-2018:

 • Nail Their Tongues
 • Gods to the Godless
 • Exile Amongst the Ruins
 • No Grave Deep Enough
 • To Hell or the Hangman
 • As Rome Burns
 • Stolen Years
 • Traitors Gate
 • Upon Our Spiritual Deathbed
 • The Coffin Ships
 • Empire Falls

Nadeel van het bezoeken van een optreden in Tilburg, is dat je op tijd de trein moet halen om nog op een enigszins fatsoenlijk tijdstip thuis te arriveren. Helaas moesten we dus vlak voor het einde richting garderobe. En uiteraard werd, zoals ik al had verwacht, het optreden afgesloten met The Coffin Ships, wat mij betreft hun beste nummer. Nou ja, volgende keer misschien..

Foto's bekijken op Flickr