Charlottesville

Net toen ik dacht dat de wereld niet gekker zou worden, vond men het wel tijd voor een demonstratie van Neo-Nazi's afgelopen weekend in Charlottesville in Amerika. Ik heb een en ander gevolgd op Twitter (was eigenlijk niet te missen) en later MetaFilter, tot ik het uiteindelijk heb opgegeven en met mijn boek in de tuin ben gaan zitten. Ik kan er met mijn hoofd niet bij, hebben we dan echt niets geleerd van de vorige eeuw?

Op BuzzFeed staat een gedegen samenvatting Here’s What Really Happened In Charlottesville en VICE heeft een goeie rapportage gemaakt:

Ook interessant in de nasleep is de discussie over hoever je mag gaan om deze mensen online de mond te snoeren. Lees meer in dit artikel van de Electronic Frontier Foundation, Fighting Neo-Nazis and the Future of Free Expression.