Sagrada Familia

Vanochtend ook alweer op tijd op, we hadden online al kaartjes voor Sagrada Família, we mochten tussen 10:00 en 10:15 naar binnen. Gelukkig de metro al uitgezocht, dus dat ging vrij makkelijk allemaal. We volgen de horden toeristen, dit is een hotspot. Goed dat ik een cijferslot op mijn rugzak heb gedaan, de stad heeft geen beste reputatie waar het diefstal betreft. Maar het was alle moeite waard, wat een prachtig gebouw! Ook het museum met de maquettes en vele foto's van de bouw is een aanrader.

Na afloop kopen we 2-daagse tickets voor Barcelona Bus Turístic. Een tikje toeristich, maar een fijne manier om de boel te bekijken. Voor we opstappen eerst naar Hospital Sant Pau gelopen. Met zijn hoofdgebouw en vele paviljoenen is dit het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur van de stad. Na afloop stappen we op de blauwe lijn, kunnen we mooi bekijken wat we eventueel morgen willen aandoen. Met de rode lijn wat verder naar het centrum verkennen. We stappen uit en doen oa de Cathedral aan. Wat een contract met de Sagrada, maar nog steeds een indrukwekkend gebouw. Met de rode lijn weer terug naar 'onze' wijk Sants, alwaar we heerlijk gegeten hebben bij Syrisch restaurant Ugarit.

Foto's bekijken op Flickr