Kolere, het is in NL net zo warm als het in Spanje was! Ineens is het zomer. Gisteravond thuisgekomen uit Barcelona. We namen donderdagochtend de metro naar Monastir de Pedralbas. Een prachtig oud klooster, waar we genieten van de rust en koelte. De binnenplaats bleek een mooie plek voor een kleine maaltijd.

Vervolgens zetten we onze buskaart in en vervolgen de rode lijn waar we gister uitstapten, stappen over op de groene lijn, die langs de kust voert. Daarna weer een stukje rode lijn naar de wijk Gràcia. Dit is een oud deel van de stad met allemaal leuke pleintjes en straatjes. Ondertussen alweer etenstijd. We zitten echter niet helemaal op hetzelfde schema als de natives en kiezen voor een afhaaltentje met grote variëteit aan empanadas (net zo lekker als ik ze in Chili at) van El Viejo Almacén en eten deze uitkijkend op het naastgelegen plein, even bijkomen en mensen bekijken.

Foto's bekijken op Flickr

En toen was het alweer vrijdag en zat het er alweer bijna op. De airbnb moeten we 12 uur verlaten, dus we plaatsen onze koffers in een kluisje op het station Sants. Daarna nog een wandeling door het centrum. Met het oog op de tijd van vliegen (19:30) hebben we uitgebreid geluncht bij Taller de Tapas (dagmenu met pasta, kalfsvlees en creme catalana). Rond een uur of 4 richting het station voor de koffers en met de boemeltrein naar de luchthaven. Inchecken, security en weer -uiteraard- wachten. De vlucht, met opvallend vrolijk KLM personeel, was verder prima. Al met al een prachtige bestemming voor een korte stedentrip en een stad die ik later nog wel eens wil bezoeken.

Foto's bekijken op Flickr