Barcelona

Vanochtend de vlucht van 10:20 naar Barcelona! Na enig puzzelen besloten de trein van 7:30 te nemen, dus vroeg op. Zoals altijd weer stressen bij security, maar verder goeie vlucht. Bij aankomst was het zoeken naar vervoer, maar met een shuttlebus konden we naar de andere terminal, om vandaar uit een trein te pakken naar het station Barcelona Sants. Via airbnb hebben we een appartement in de nabij geleden Carrer Gallileu gevonden.

Gastvrouw Roser staat ons al op te wachten en geeft in goed bedoeld maar zeer gebrekkig Engels enkele tips voor de stad. Het appartement blijkt flatteus gefotografeerd, maar acceptabel. Na een kledingwissel (het is hier warm!) eerst maar eens boodschappen doen. Water en ontbijt voor morgen. Daarna door de buurt gewandeld en tapas bij Birras & Tapas gegeten. Daarna naar de fonteinen bij het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Hiervandaan een prachtig uitzicht over de stad. En natuurlijk onderweg een ijsje gegeten.

Foto's bekijken op Flickr