Letterboxd

Filmsite IMDb heeft onlangs de messageboards offline gehaald. Ik registreer er al jaren dat ik een film heb gezien, meestal bekijk ik even de trivia en vaak ook het messageboard. Jammer dat ze weggaan. Maar gezien de huidige staat misschien wel zo goed, er is te lang te weinig aan gedaan. Vond overigens een leuk artikel van de oorspronkelijke programmeur van dit onderdeel van de site. Het was zo te zien altijd al een uitdaging.

Maar dat is iig nog een reden om eens te kijken voor een alternatief. Ik ben nu aan het testen met Letterboxd. Die hebben -heel slim- tijdelijk de import vanuit IMDb opengesteld, die is normaal gesproken alleen voor betalende leden beschikbaar. Tot nu toe veelbelovend. Zij doen meer met films die je gemarkeerd hebt als bekeken, je kunt bijv alle films van een bepaalde acteur bekijken, of alleen de films die je nog niet gezien hebt. Functionaliteit die ik al jaren miste bij de IMDb. Ook zijn er veel meer lijsten rond bepaalde thema's, wat het makkelijker maakt om potentieel interessante films op te duiken.