Na het ontbijt langs de kust gereden, we gaan richting richting noorden naar Ólafsfjörður. We moeten oa door een eenbaanstunnel. De andere richting op heeft voorrang, dus wij rijden met intervallen van een aantal meter, om daarna steeds in een nisje te wachten tot de tegenligger gepaseerd is. Een leuke uitdaging. De nederzetting zelf is niet bijzonder spectaculair, ook niet geholpen door de mist en zondagsrust.

Rijden door naar Siglufjörður, ooit het centrum van de bloeiende industrie van de haringvangst. We bezoeken het museum daarover en mogen op dezelfde ticket naar het museum van IJslandse volksmuziek. Daarna ook nog gratis in het fotografiemuseumpje (museum is een groot woord, het is 1 kamer met allerlei fototoestellen, maar toch). 
's Avonds helaas meer gasten in het skihostel, een meisje uit Oekraïne, een familie van 7 luide Canadezen, en een Frans stel. Erg druk. Onrustige nacht vanwege gehorigheid en lichtinval van buiten.

Foto's bekijken op Flickr