Vannacht slecht geslapen, het is warm op de kamer en het tijdverschil speelt me toch parten. Vandaag bezoeken we hoofdstad Reykjavik. Het is bewolkt maar droog. In de winter was het hier nog spekglad en dus moeilijk navigeren, maar we hebben nu een flink stuk door de stad gewandeld.

Uiteraard tijd voor een bezoek aan de classics, zoals de Halgrimskirkja, de Solar Voyager, het Harpa-gebouw. Onderbreken voor een hotdog, schijnbaar de beste van Reykjavik (hoewel goed, die in Kopenhagen vorig jaar vond ik beter. Sorry.) Het aandoenlijke Saga museum en uiteindelijk via de haven
 komen we terecht bij Grillhúsið voor een lunch. Na een wandeling door de flink toeristische winkelstraat weer terug bij de auto. We doen boodschappen bij Bonus in Kefklavik. Het 
regent inmiddels behoorlijk, dus we blijven 's avonds lekker binnen.

Foto's bekijken op Flickr