Hauganes

We beginnen de dag met een korte wandeling door Akureyri. Wat een verschil met hoe het hier in de winter is, het is nog steeds geen bruisende metropool, maar je kunt tenminste lopen zonder te glibberen en er zijn meerdere mensen te zien. Vervolgens gaan we naar Hauganes, iets verder noordelijk. Ik had gisteravond online tickets besteld voor 
walvissen kijken! In Boston in mei ging het helaas niet door vanwege ruwe zee, hopelijk nu meer mazzel.

We krijgen bij aankomst stoere pakken van Noorse lifeguards aan. Vervolgens varen we flink eind door de fjord en -joechei- zien bultrug walvissen. Volgens de gids later nog een andere soort, helaas heb ik niet meegekregen welke. Maar toch een erg stoere ervaring. Terug naar de guesthouse nog langs winkelcentrum Glerártorg even buiten de stad bekeken, oa bij Tiger blijven hangen. Op advies van Anna bij Fisk Kompany heerlijke zalm gekocht en gekookt. We eten buiten, zon in het gezicht en dan dat uitzicht. Later op de avond nogmaals in de hottub.

  • Cruise-schip

Foto's bekijken op Flickr