Alles is ingepakt en ingeladen, altijd fijn als de koffer ook weer dicht blijkt te kunnen met alles erin. We hebben nog tijd over om rond te kijken bij de geothermische bronnen bij Gunnuhver in het zuidwesten en op de punt bij de vuurtoren naar de eilandformatie Eyldi voor de kust.

Rond half 2 zijn we bij de autoverhuur Sixt waar we zonder enig probleem het geld voor de monteur terugkrijgen en met shuttlebus naar de luchthaven worden gebracht. Na regelen boarding passen en bagage tags, bij de self service de koffers achtergelaten. Security duurt best lang, er staat een wachttijd van 35 min als we aankomen. Irritant zijn reizigers die laat komen en in de rij merken dat hun vlucht al wordt omgeroepen en dan met veel misbaar alle anderen, die wel de moeite hebben genomen op tijd te komen, voorbij stuiven.

Nu nog een kopje thee (kunnen de laatste IJslandse kronen ook mooi weggewerkt) op de luchthaven (met wifi!) en dan kunnen we zo boarden. 
Vliegen 16:30 naar huis, door tijdverschil van 2 uur zijn we vermoedelijk half 10 Nederlandse tijd op Schiphol. Pakken we net nog het staartje van de hittegolf mee. Dat zal wennen zijn.

Foto's bekijken op Flickr