Het vuurwerk bij gletsjer Jökulsárlón was adembenemend mooi! We zijn in het dorp ingestapt in de tourbus die ons heen en terug zou brengen. Bij aankomst bleek de halve provincie te zijn afgereisd en stond het flink vol met auto's en mensen. De gletsjer zelf was voorzien van kaarsen, wat een prachtig beeld gaf. Tijdens het wachten flink koud, ik was blij dat ik mijn handschoenen op het laatste moment toch nog in de koffer had gedaan. Wel een prachtige omgeving om te wachten, delen van de gletsjer brokkelde af en dreven naar open zee en ook zagen we een aantal zeehonden. Het vuurwerk zelf, zo boven die gletsjer, was echt al die moeite waard!

Na afloop konden we met dezelfde ticket weer in de bus stappen en kwamen we na ruim een uur door nachtelijk IJsland te hebben gehobbeld weer aan in Höfn, uiteindelijk lag ik rond half 2 in bed. Dus lekker uitgeslapen. Na een rustig ontbijt vertrokken uit Höfn en een stuk langs de kust gereden.
 Enkele zeer mooie uitzichtpunten over de oceaan. De nederzetting Djúpivogur bekeken, alwaar we thee dronken met pylsa. 
Onderweg stoppen we bij mooi kerkje met blauw dak. Op deze route overigens veel zgn einbreit bru, een brug waar maar 1 auto tegelijk over kan passeren. Zijn ze hier dol op. Ook op 'grote' wegen. Terug in de AirBnB koken we een maaltijd en bereiden ons voor op de route van morgen.

Foto's bekijken op Flickr