Iedereen is gelukkig vrij vroeg weg. We ontbijten in rust en vertrekken naar onze volgende stop, Blönduós. 
Onderweg de turfhuisjes bij Glaumbær bekeken. Hier zou al sinds 900 een boerderij gestaan hebben. Ook maken we een kleine detour langs Skagastrond, hier verbleven we in de winter van 2015 in een piepkleine hut. Het was hier toen prachtig wit, maar totaal onbegaanbaar. De wind kwam hier ook nog eens rechtstreeks uit zee, we hadden kranten in de kieren van het hout gestoken tegen de tocht. Nu is het hier overal prachtig groen. De hutjes worden gerenoveerd, we praten nog even met de -naar later blijkt- nieuwe eigenaar. Lunchen vervolgens bij het plaatselijk tankstation.


Ons hutje in Blönduós is klein, helaas geen keuken, maar gelukkig wel met kraan en toilet. Luxe! De eigenaar is een tikje creepy. We zijn er vooral voor zijn gemak lijkt het, dat betekent oa beperkte toegang tot keuken en douche. Hij doet maar, we eten heerlijk lamsvlees bij de B&S verderop in het dorp. Op de kaart staat ook zeehond, maar dat hebben we toch maar niet genomen.

Foto's bekijken op Flickr