Vandaag was een mooie dag, droog en zonnig. We ontbijten voor het eerst buiten. Daarna de regio Árborg bekeken, we bezoeken oa een tweetal dorpjes bij de kust, Eyrarbakki en Stokkseyri. In Eyrarbakki naar Husid, uit 1765 een van de eerste houten huizen van IJsland, eigendom van een rijke Deense familie uit 18e eeuw. We mogen op hetzelfde kaartje ook nog naar het nabij gelegen Maritime museum. In Stokkseyri naar hal met tentoonstelling over elven en geestverhalen. Amateuristisch, maar toch amusant. Op een bankje bij de zee geluncht.

Onderweg kleine detour langs de waterval Urriðafoss, deze heeft de meeste waterdoorvoer van heel IJsland en het is er bovendien, zeker vergeleken met Gullfoss, heerlijk rustig.
 Terug nog wat boodschappen bij Bonus in Selfoss en rondkijken in het plaatsje Hveragerði, oa bij de geothermische bronnen. We zijn onverwachts precies op tijd voor een geiser. 
's Avonds heerlijk buiten in de zon gegeten en het bankje geclaimd tot het echt te koud werd, binnen de plannen voor morgen uitgewerkt.

Foto's bekijken op Flickr