Akureyri

We staan op met regen, extra leuk als je voor kraan en toilet verderop de berg moet zijn, dus we ontbijten binnen in de pod. De spullen weer ingepakt en vertrekken naar het noorden en vervolgens naar het westen, richting het meer Mývatn. Onderweg gestopt bij waterval Dettifoss. Wandelen halverwege nabij gelegen Selfoss, maar gaan terug ivm tijdgebrek. Later op de route worden we verrast door de geothermische bronnen van Namaskarð. Buitenaards met al die bubbelende en stomende plekken. En dan met de geur van rotte eieren. Ook komen we langs Hólsfjöll, een indrukwekkend landschap wat tot de 16e begroeid zou zijn, maar oa door uitbarsten van de Vatnajökull nu 1 grote woestenij is. Sinds eind vorige eeuw worden er maatregelen genomen om de erosie tegen te gaan.

Onze bestemming bleek verder dan verwacht, we moeten nog een stuk doorrijden naar Brunalaug guesthouse, op 12 km onder Akureyri. Hier treffen we een ooie woning, aparte slaapkamers, ruime keuken. Worden zeer vriendelijk ontvangen door eigenares Anna. Het was onderweg fris, we hadden de fleecevesten aan. Hier echter is het de warmste dag van het jaar met 22 graden, Anna loopt in korte broek, ze heeft in de kas gewerkt (verwarmd dankzij het warme water). Doen boodschappen bij Bonus in Akureyri. 's Avonds in de hottub in de tuin. Luxe! Gisteravond was hier overigens noorderlicht te zien, wij hebben helaas geen geluk.

  • Warme zwavel nevel
  • IMG_20160817_185241
  • IMG_20160817_124433

Foto's bekijken op Flickr