North End

We zijn gisteren in de middag in Boston gearriveerd, maandag is de marathon. We hadden een goeie vlucht, hebben alleen erg lang in de rij gestaan in Dublin bij de preclearance van de VS, moesten uiteindelijk nog rennen om de aansluiting te halen. Oh, en bij Schiphol moest ik mijn yoghurt inleveren. Rotzakken.

Het appartement voldoet prima aan de verwachtingen. Onze wijk North End wat verkend, charmante pseudo-Italiaanse vibe. Vervolgens boodschappen gedaan bij Golden Goose Market. Schattig klein buurtwinkeltje, maar wel aan de prijzige kant. Nou ja, elke keer uit eten is ook duur en nu kunnen we lekker zelf aan de slag. Daarna Victoria afgehaald op metrostation Haymarket, zij had een latere vlucht dan wij. Mexicaans gegeten bij Urban Cantina (lijkt me logisch, in de Italiaanse wijk). Erg goed! En daarna mocht ik na veel te lang wakker eindelijk slapen!

Helaas dacht mijn lichaam om half 2 dat het toch echt half 8 was en tijd om op te staan. We waren allemaal lichtelijk van de rel, dus vrij vroeg douchen en ontbijten om vervolgens tickets te kopen voor de trolleytour, lekker de stad verkennen vanuit de bus. We werden geholpen door een oudere meneer, die volgens mij al met pensioen had gemogen, met zo te zien nog ongeveer 1 tand in zijn mond. Ook dat is Amerika. Net als de veteranen in rolstoelen die je hier en daar ziet zitten bedelen.

Startnummer halen

Na een flink deel van de route meegepakt te hebben, zijn we uitgestapt bij Hynes Convention Center, zodat Tjerk zijn startnummer kon afhalen. Wat een gekkenhuis! Veel mensen in de speciale marathon jasjes, ook van eerdere edities. Je ziet hier sowieso veel sportkleding, terwijl veel mensen er toch echt niet naar uitzien of ze veel sporten. Anyhoe, het nummer gehaald en toen nog naar een andere verdieping met een enorme hal met allemaal merchandising. Overweldigend.

Na een korte wandeling tijd voor lunch, vandaag bij de Bell In Hand Tavern (en ja, ook hier een tvscherm met sportbeelden. Zoals in alle horeca hier. Vreemd.). Boodschappen gedaan op de markt bij Haymarket (prachtige vis voor een prikkie). Afscheid genomen van Tjerk, die ging nog een stukje rennen en slapen. Wij zijn vervolgens naar het winkelcentrum bij Copley geweest en kochten cheesecake voor het dessert bij The Cheesecake Factory. 's avonds zelf gekookt in het appartement. Morgenochtend doen we de whale tour, we hebben vanmiddag al kaartjes gehaald. Hopen dat we wat zullen zien, ben benieuwd!