The Revenant

Onverwachts een filmmarathon gisteravond. Met een vriendin afgesproken bij Trianon, we zouden aanvankelijk alleen naar The Revenant gaan, maar in ons enthousiasme leek het leuk om ook The Hateful Eight nog even mee te pakken. Die draait immers niet zo lang meer, en het was er voor ons beide nog niet van gekomen. The Revenant duurde alleen langer dan we dachten, dus het was nog flink racen om op tijd van Trianon naar het Kijkhuis te fietsen.

Ik wist van tevoren zeer weinig van The Revenant. Iets met Leonardo DiCaprio en afzien in de wildernis met hoop op -eindelijk!- een Oscar. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 van Michael Punke dat op zich weer gebaseerd is op het verhaal van de pelsjager Hugh Glass. Losjes gebaseerd, lees ik althans bij de FanFare thread over de film. De cinematografie is in ieder geval prachtig en Tom Hardy speelt weer overtuigend de rotzak. Arme Leonardo moet vooral erg afzien in de kou.

In het Kijkhuis vervolgens was het bloedheet, en aan het eind had ik toch wat moeite om wakker te blijven (waarom duren films tegenwoordig zo lang?). Deze achtste film van Quentin Tarantino gaat over twee premiejagers die met een postkoets door Wyoming reizen en ergens aankloppen om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Eerlijk gezegd viel deze me wat tegen. De omstandigheden waren dan wel niet ideaal en ik was nog een beetje bezig met de vorige film, die qua setting en tijdstip ook erg overeen kwam, dus helemaal eerlijk is het niet. Maar toch had ik het idee dat Quentin hier een bekend kunstje aan het uitvoeren was. Jammer.

Zie ook de FanFare voor The Hateful Eight en AVClub.com voor een verdere vergelijking tussen beide films. Oh, en mocht je het je afvragen, die beer kwam uit de computer. Maar wel bijzonder goed gedaan!

Relevante berichten..