November

Lobster

Het is weer tijd voor het Leiden Filmfestival, ben vanmiddag naar The Lobster geweest, daarna hebben we nog snel iets gegeten bij de Easie. Best fijn zo'n film aan het eind van de zondagmiddag. Eens kijken of ik komende week ook nog iets mee kan pakken. Ik las goeie dingen over Partisan en misschien is Suffragette de moeite waard. Volgend jaar maar eens kijken of ik voor het festival een Cineville pas kan nemen, die zou ik er normaliter niet uithalen, maar met zo'n festival kom je een heel eind.

Lees verder

Navigatie

Vond zojuist op kickstarter het project Haize. Dit is een apparaatje voor op het stuur van je fiets, wat je vervolgens kunt gebruiken voor navigatie. Kan met een route van adres naar adres, of wat meer freestyle met een algemene richting in je bestemming. In de comments werd verwezen naar concurrent BeeLine (er zijn er vast meer). Best een goed idee! En mooie uitvoering ook. Volgend jaar eens kijken of ze echt geproduceerd zijn en hoe de reacties waren, dan ga ik misschien wel over tot aanschaf.

Pawn

Het was een nogal drukke week, dus het filmfestival is er helaas een beetje bij ingeschoten. Alleen gisteren nog kans gezien iets in te plannen en naar Pawn Sacrifice geweest.

A classically helmed biopic that brings nothing new to the genre, but benefits from handsome craftmanship and solid performances by Tobey Maguire as the Brooklyn boy wonder, and Liev Schreiber as his longtime Russian nemesis, Boris Spassky.
Ik wist van tevoren niet zoveel van het verhaal, maar ik heb me prima vermaakt in de bios. Voor meer informatie over het WK, zie het relevante lemma in de Wikipedia.

Impressie

Ben met de cursus kunstgeschiedenis nu aangekomen bij de Impressionisten. De les van vorige week was gewijd aan Munch en Van Gogh, over wie momenteel niet geheel toevallig een tentoonstelling te zien is in het Van Gogh Museum. Staat nog op mijn lijstje, maar ik moet even een moment zien te vinden waarop het niet zo enorm druk is. Wordt een uitdaging.
Over impressionisten gesproken, ik zag op Open culture een aantal al wat oudere posts met filmpjes van een aantal van de grote namen van deze stroming. Erg leuk om te zien.

North

Perfecte timing met al die regen, Swallow the Sun is nou eenmaal een band die het beter doet bij somber weer. En dan is het nieuwe album, Songs From The North I, II & III, ook nog een driedubbele plaat. Pff, ik weet niet of ik zoveel melancholie aankan, maar ze staan op Spotify, dus ik begin vol goede moed met de eerste. Voor reviews zie bijvoorbeeld Angry Metal Guy en Sputnik Music.

Parijs

Heb pas om 12 uur een afspraak vandaag, dus ik kan lekker rustig wakker worden en ontbijten. De krant komt meestal half 12, dus even het nieuws online checken. En dan lees je dit. Zucht. Dit komt heel dichtbij. Als toerist in Parijs, als bezoeker van concerten, als atheïst, als mens. Ik begrijp het niet. Ik begrijp het echt niet.

GoGear

Mijn Ipod Nano heeft betere tijden gekend, het slotje is kapot, dus hij stopt regelmatig tijdens het afspelen of het volume wijzigt ineens. Niet handig tijdens mijn dagelijkse fietsroute van 2x een half uur, dus toch maar eens op zoek naar een alternatief. Heb even de Shuffle van Apple overwogen, maar die is best duur voor relatief weinig schijfruimte. Na enig rondklikken gekozen voor de Philips GoGear, gisteravond afgehaald bij de DHL. Hij is lekker compact, erg licht. Ben em nu vol aan het gooien met muziek, eens kijken hoe het morgenochtend gaat op de fiets.

Binge

Liever global warming dan de onophoudelijke regen die blijkbaar in onze regio met deze climate change gepaard gaat. Ben zo klaar met die regen! Dit weekend leent zich hierdoor echter wel perfect voor afwisselend lezen in den e-reader bij de verwarming en het binge watchen van goeie televee. Ben onlangs begonnen met Marvel superhelden serie Jessica Jones (van Netflix) en de rauwe balletserie Flesh and Bone. Beide aanraders, maar de eerste net iets meer. Nou vooruit, ik doe er nog eentje.

Lees verder

Glas

Heb offertes aangevraagd voor dubbel glas. Heb dit een aantal jaar geleden beneden laten plaatsen, nu kan ik dat ook boven wel eens laten doen. Het zijn best aardige bedragen, maar er schijnt een mogelijkheid voor subsidie van de Gemeente te zijn. Binnenkort maar eens onderzoeken. Wel verwarrend hoor, al die soorten dubbel glas. Vooral de combinatie met een oud huis met verder matige isolatie maakt het er niet overzichtelijker op.