Soen

Vrijdag naar Amstelveen afgereisd voor een optreden van de band Soen in P60. Bij aankomst was het Franse gezelschap Lizzard al bezig met het voorprogramma, mij onbekend maar gans niet slecht. Tijdens het verbouwen werd het podium achter een een gordijntje verborgen, waarna Soen op het podium verscheen. De band speelt zgn progressive metal en wordt vaak weggezet als een supergroup, hetgeen niet meer betekent dan dat de leden al met andere bands leuk bezig zijn geweest. In dit geval bands als Death, Testament, Opeth en Amon Amarth.

Qua stijl worden ze vaak weggezet als een soort Tool-cloon, wat niet geheel onterecht is, maar zolang Tool niet met nieuw werk komt hoor je mij niet klagen. Beide albums mag ik graag draaien en ik was benieuwd hoe ze het er live vanaf zouden brengen. Nou, dat zat helemaal goed. Er werd lekker gemusiceerd en de zanger bleek ook live een erg goeie stem te hebben. Jammer dat het niet iets drukker was, dat had ik ze gegund. Ter illustratie van Soen hierbij de video van single Tabula Rasa.

Soen in P60 (Amstelveen) op 02-10-2015:

De setlist is (nog) niet ingevoerd.