CPH Dag 2

Lekker bijgeslapen en we beginnen de dag met eieren met spek in het appartement. Vervolgens de wandelschoenen aan en langs Christiansborg en nabij gelegen mooie gebouwen (Slotsholmen) gewandeld. Even geschuild voor een bui. Tot nu toe valt het best mee. Daarna het water overgestoken naar Christianshavn. De prachtige spiraaltoren van Vor Frelsers Kirke beklommen, nóg beter uitzicht dan gisteren vanaf de Rundetårn.

De beruchte buurt Christiania bekeken. Misschien door het vroege tijdstip en de miezerende regen niet echt optimaal. Vrij grimmig, vooral het gedeelte bij Pusher street voelt niet goed aan. We wandelen verder en komen uiteindelijk bij het prachtige Nationalmuseet. Een groot museum over de geschiedenis van Denemarken, bovendien nog gratis ook. Terugwandelend doen we nog een stukje Strøget, waar onder andere het grote warenhuis Illum bekijken. Eind van de dag tickets voor de Hop On Hop Off bus gekocht en direct de rode lijn genomen. Kunnen de voetjes even uitrusten en we zien nog wat meer van de stad. 's Avonds in het appartement pasta gemaakt.